2011-07-20 09:19:04• hírek • Szatmár.ro

Út épül Csenger és Óvári között

Tizenegy kilométer út épülhet Csenger, Óvári és Csengerbagos között.

Összesen 11 kilométernyi út épülhet EU-s támogatással Csenger, Óvári és Csengerbagos között, az út tervei pedig már elkészültek, ezzel lezárult a projekt első szakasza - derült ki a Csengerben tartott projektzárón, amelyen Csehi Árpád Szabolcs, a Szatmár Megyei Tanács elnöke is részt vett. Az út megépítésére a Szatmár Megyei és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei vízügyi hatóság pályázott, hiszen az út létrejöttének árvízvédelmi szempontból is nagy jelentősége van. Az 1,26 millió lej értékű beruházás során Szatmár megyében 5 kilométernyi, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében pedig 6 kilométernyi út épül.

Románia schengeni csatlakozásával így nem csak a jelenlegi Pete-Csengersima határátkelőhelyen lehetne átjutni a szomszédos országba, hanem a tervezési fázison túljutott úton is. A csengeriek számára nagy öröm az út, hiszen a határ eltűnésével gazdasági, kereskedelmi lehetőségek nyílnak meg számukra, s megváltozik a település elszigetelt státusa is - mondta Csenger város polgármestere, Forján Zsolt.

Csehi Árpád, a Szatmár megyei tanács elnöke elmondta: a megye több határ melletti települése pályázott és nyert határon átnyúló út építését, a közeljövőben Szárazberek-Garbolc, Börvely-Tiborszállás és Szaniszló-Horea-Ömböly vonalon is utat fognak építeni.

 


Csengerben zárták le a projekt tervezési fázisát
Csengerben zárták le a projekt tervezési fázisát


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: